HAMSTER FORUMU
Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - Yazdırılabilir Sürüm

+- HAMSTER FORUMU (http://www.hamster.gen.tr/forum)
+-- Forum: HAMSTER SAĞLIK, BAKIM ve ÜRÜNLER (/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Forum: Hamster Temizliği (/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Konu: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? (/showthread.php?tid=320)

Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - Özge - 20-11-2009 02:53 PM

Hamster kendi bakımını kendi yapar. Kendini yalayarak bütün tüylerini tertemiz ve pırıl pırıl yapar. Çok temiz ve bakımlı bir hayvandır. Kesinlikle onu duşta ya da herhangi sulu bir ortamda yıkamamalıyız ve fön makinasıyla kurutmamalıyız. Çünkü fön makinasıyla kuruttuğumuz zaman bir rüzgar uygulamış oluyorsunuz. Bu yüzden çok çabuk üşütüp, hasta olabilir. Soğuk algınlığına kapılabilir. Bu yüzden hamster'ınızı kesinlikle yıkamıyorsunuz.

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - kakao - 02-02-2010 02:32 PM

hiç birimiz hamster prof.u değiliz.bunu anlamak zordur.konuyu iyice okursanız fön makinası hasta ediyor yıkamak değil.ılık suyla yıkarsın 1 saat boyunca elinde havluyla kurutursan hiçbir şey olmaz

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - Tolga - 02-02-2010 03:08 PM

Yıkanmasından Taraf değilim.Zaten kirli değil tamam yıkanmasından birşey olmaz dıyenler var ama kirli olmayan birşeyi neden yıkama isteği duyuyorsun ki anlayamadım :/

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - uguraktan - 03-02-2010 08:46 AM

bende yıkama taraftarı değilim ama yıkayan arkadaşlar vardır saygıda duyarım ama önemli olan yıkadıktan sonra zatürre olmaması için elinizden geleni yapacaksınız buyrun yıkayın aksi halde hamsterlar zaten kendini temizliyor bence yıkamanın pek te bi mantığı yok diye düşünüyorum...

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - Tolga - 03-02-2010 09:14 AM

Evet ondan bahsediyorum.Yani temiz bir şeyin yıkanması psikolojisini anlamış değilim.

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - Kapiba - 03-02-2010 09:55 PM

Kafasıyla beraber ıslanması, hele de kurutucuya tutulması üşütmesine neden olabilir doğru. Bu konuda hamster-kuş gibi küçük hayvanlar kedi-köpek gibi hayvanlardan çok daha hassaslar.

Eğer çok kirli bir duruma düşerse ıslak bezle silip sonra yine bir bezle kurulamak, sonrasını hamsterın kendisine bırakmak en iyisi. 1-2 saate kadar yeni gibi oluyor, parlak ve düzgün tüylü hale getiriyor kendisini.

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - kakao - 04-02-2010 12:25 AM

(02-02-2010 03:08 PM)Tolga Yazılan:  Yıkanmasından Taraf değilim.Zaten kirli değil tamam yıkanmasından birşey olmaz dıyenler var ama kirli olmayan birşeyi neden yıkama isteği duyuyorsun ki anlayamadım :/

yıkama sebeplerim:
1.benim hamsterim yaralanmıştı ondan yıkadım.
2.benim kakao'yu biliyorsundur o biraz psikopat çiş yaptığı yerde yuvarlandığı için yıkadım.
3.arada üstüne yapışan kaka pis koku oluşturabiliyor.

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - Tolga - 04-02-2010 12:48 AM

Islak alkolsüz sabunlu değil kolonyalı bir mendille silebilirsin.Hiçbir zaman yıkama taraftarı değilim.

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - kakao - 05-02-2010 01:29 AM

hamster kanının tüğe nasıl yapıştığını ve tüğe nasıl bir koku yerleştiğini biliyor musun ki hiç sanmıyorum kanlı bölge kurudumu hele artık ora öyle kalır.
zaten tıkama işlemini de ya bebek şampuanıyla yada özel şampuanıyla yapmalısın yoksa gözü mikrop kapabilir.

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - Es_eS_26 - 05-02-2010 01:46 AM

normalde yıkanmaz ama 3 ayda bir bence yıkanabilir üşütür felan derseniz bence üşütmez tabi gerekli önlemleri alınarak. mesela ne çok sıcak nede ılık suyla yıkayacaksınız tam ortasında bir sıcaklıkta yıkayacaksınız sonra hızlı bir şekilde yıkayacaksınız 5 10 dk boyunca suda tutmayacaksınız. sonra direk havlu kağıtlara saracaksınız ve ıslandıkca kağıtlar hemen yenisine saracaksınız tüyleri kuruduktan sonra sıcak biryerde duracak 1 2 saat minimum. biz kuşlarımızı hep böyle yıkardık ve tertemiz oluyorlardı ve hasta olmuyorlardı hamsterlar kuşlardan daha dayanıklıdırlar ve dikkatli yapıldığında bir sorun teşkil etmez tam tersi bence çok sayıda + sı var tabi genede siz bilirsiniz bunlar tamamen benim düşüncemdir herhangi bir kesin doğruluk yok

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - kakao - 05-02-2010 05:05 PM

o kurulama işlemini kağıt havluyla değil de bez havluyla yapmalısınız.kemirme ihtimali var.ama bence iyi yıkanırsa hiçbir şey olmaz.biz de buz gibi suya girsek bizde hasta oluruz.onları bize göre ayarlarsak hiçbir şey olmaz

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - Scharfrichter - 14-02-2010 04:03 PM

Ben Yıknmasından Yanayım ama Bişiy Var İlk Bastada Denildiği Gibi Ilık Suyla Yıkarsın Ve 1 saat boyunca elinde Havluyla Kurutursun Bence Bu Olayda Çok Zevkli Bişiy Ama Zornlu Kalmadıkça Yıknmaması daha sağlıklı olabilir..!!
(05-02-2010 05:05 PM)kakao Yazılan:  o kurulama işlemini kağıt havluyla değil de bez havluyla yapmalısınız.kemirme ihtimali var.ama bence iyi yıkanırsa hiçbir şey olmaz.biz de buz gibi suya girsek bizde hasta oluruz.onları bize göre ayarlarsak hiçbir şey olmaz

Bence ONları Bize Göre Ayarlamak Doru Deil Çünkü Biz İstersek Çok Soquk olmamk şartıyla soğuk suylada yıkanabiliriz ve biz ılık suda kullanabiliriz pek bişyi olmaz ama bizim kullandığımız ılık suyu hamsterlarda kullanırsak Hamsterimiz Hasta Olabilir Onun İÇin Bize göre ayarlamak deil bizimkinden daha sıcak olması Doru Olabilir...!
Bizim Evimizde Kısları Elektrikli Ocak Ve Petekler Hep Yanıyor Yani Evimiz Sıcak Böle Bi Evde Üşüteceğinide Sanmıyorum
Yazları Diyorsanız Zaten Sıcak Oluyor Bence Yıkanabilir..!!

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - kakao - 14-02-2010 05:44 PM

yazları zaten hamsterler serinleme açısından yıkanabilir.ılık su dediğim 32,5 derece gayet yeterli üşütmez

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - uguraktan - 16-02-2010 12:14 AM

ben yıkama taraftarı değilim ancak tabiki bu sadece benim görüşüm yıkayan arkadaşlarda elbet var herkesin görüşünede saygım sonsuz.yıkanacaksada belirli kıstaslar yerine getirilip yıkandıktan sonra hamster'ımızın sağlığını riske etmemek için gereken bütün özen ve gayretide göstermek gerekir tabiki.

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - kakao - 16-02-2010 01:56 PM

evet yıkarsak. özen göstererek yıkamalıyız

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - Scharfrichter - 19-02-2010 04:26 PM

(14-02-2010 05:44 PM)kakao Yazılan:  yazları zaten hamsterler serinleme açısından yıkanabilir.ılık su dediğim 32,5 derece gayet yeterli üşütmez
bnce 32,5 i atalım tuvarlak hesap 30 ?

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - Tolga - 19-02-2010 07:31 PM

Ya neden yıkyorsunuz?Hamster temiz hayvandır!İnsanlardan bile.Neden temiz bir şeyi yıkama ihtiyacı duyarsınız maksat eğlence dimi.Yıkamamanı şiddetle öneriyorum.Onun yerine alkolsüz bır ıslak mendılle slilp hemen kurulayabilirsin..Anca asla yıkanmamasından yanayım!

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - hamtaro23 - 24-02-2010 08:56 PM

ben bile temizken yıkanmak istemem

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - patapatapata - 10-03-2010 08:55 PM

Bence hamster asla yıkanmamalı eğer çok kirlenmişse ıslak mendil ile silinmeli yada petshoplarda satılan sprey veya özel ıslakmendil ile temizlik yapabilirsiniz.

Düzenlenmiştir.

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - D_R_Y - 11-03-2010 04:07 PM

Tolga bey e katılıyorum onlar zaten yeterince temizliyorlar kendilerini .. Zaten kafestede kendilerini o kadar kirletebilecekleri bir şey yoktur sanırım

RE: Hamsterımızı yıkamalımıyız ? - Puffy_ - 25-07-2010 12:09 AM

bencede yıkanmamalı Confused sağlıklı değilmiş . bi arkadaşım yıkamıştı 3 gn sonra öldü